Dobrí ľudia ešte existujú!

Do veku 25 rokov sa jeho život rúcal. Mal šesť pokusov o samovraždu, prepadol alkoholu a ocitol sa aj niekoľkokrát vo väzení. Jeho život sa radikálne zmenil, keď spoznal svoju životnú lásku. V poslednej dobe ich však neobišli problémy s vlastným bývaním.

Pán Oláh, ako hodnotíte dosiaľ svoj život? Ak mám byť úprimný, musím povedať, že sa cítim ako 60 ročný. Nie pre svoj výzor či zdravotný stav, ale pre to, čo všetko som už v živote zažil. Ak sa porovnávam so svojimi rovesníkmi, mám pocit, že svoj život žijem dvojnásobnou rýchlosťou.

 

Aké životné situácie Vás najviac ovplyvnili? Jeden z najvážnejších momentov v mojom živote bola smrť môjho otca,  keď som mal 10 rokov. Celú našu rodinu to postihlo o to viac, že to bola tragická smrť spôsobená autohaváriou. Mama, ja a mojich päť súrodencov, všetci sme sa z tejto obrovskej straty nevedeli dlho spamätať. Táto udalosť ma poznačila aj na ďalšie roky. Akosi som zatrpkol a život pre mňa prestal mať zmysel. Vo veku 15 rokov som sa prvýkrát pokúsil o samovraždu. Odvtedy to bolo ďalších päť pokusov, našťastie, ani jeden z nich nevyšiel. Avšak zanechalo to stopy na mojom duševnom aj fyzickom zdraví.

Tak  to  sa  nepočúva  ľahko. Dokázali  ste  sa  s tým  časom vyrovnať? Pokúšal som sa... po svojom. Vo veku asi 20 rokov som už bol závislý  na  alkohole.  Zaplietal som  sa  do  rôznych  incidentov, niekoľkokrát som sa ocitol aj vo väzení. Nebyť Mariany, dnes by som sa tu s Vami už pravdepodobne nerozprával.

Kto  je  Mariana  a  ako  Vám pomohla? Je  to  moja  priateľka,  ktorú nadovšetko milujem. Vďaka nej získal môj život zmysel a nabral nový smer. Spoznali sme sa, keď som mal 25 rokov. Spoznala vo mne niečo, čo som ja nikdy nevidel. Mám pocit, že sme spolu od narodenia. Je to to najlepšie, čo ma v živote stretlo.

Ako sa vyvíjal Váš život, keď ste  začali  vzťah  s Vašou  láskou? V  prvom  rade  som  skoncoval s  alkoholom. Dokončil som strednú školu, našiel som si prácu  a  začal  splácať  svoje  dlhy. Za posledných šesť rokov som dokázal viac, ako za celých 25 rokov pred tým!

Ako sa Vám darí dnes? Vážny  problém,  ktorý  sme spoločne  s  Marianou  museli riešiť, bola otázka bývania. Rie-šili sme to rôzne. Posledné dva roky sme vystriedali tri podnájmy v  troch  rôznych  mestách.  Avšak  posledná  skúsenosť,  ktorú sme  mali, nás presvedčila,  že je najvyšší čas si nájsť bývanie vlastné. Vo svojom živote som sa niekoľkokrát presvedčil, že dobrí ľudia ešte existujú. To sa stalo aj vtedy, keď som navštívil Vašu realitnú  kanceláriu. Nemal som ani predstavu  o  tom, ako riešiť svoju situáciu.  Mali  sme veľké  problémy s  poslednými  prenajímateľmi  a  nemal  som  ani potuchy, ako zároveň riešiť kúpu vlastného bytu, keďže ceny bytov, ako som zistil, sú „trocha“ vyššie, ako som čakal. (smiech) Dnes už ale bývame vo vlastnom byte a problém s prenajímateľmi sa  konečne  vyriešil.  To  všetko vďaka Vám!

Ako teda dnes bývate? Ja  a  moja  priateľka  bývame v  útulnom dvojizbovom byte na sídlisku v  Košiciach. Bol to byt v pôvodnom stave, ale keďže sa živím stavbárskymi prácami, nebol pre mňa problém urobiť rýchlu rekonštrukciu.

Čo by ste odporúčali ľuďom, ktorí  si  hľadajú  vlastné  bývanie? Ja stále tvrdím, že človek by mal robiť to, čomu naozaj rozumie. Ja som to zažil. Keď som sa sám pokúšal riešiť otázku bývania, kruto som na to doplatil. Tak ako rekonštr ukciu by tu by som nikomu nezveril, tak ani čokoľvek, čo sa týka kúpy, predaja alebo prenájmu nehnuteľnosti by som už nezveril nikomu, iba Vašej realitnej kancelárii. Máte vo svojom tíme úžasných ľudí. Málo kde sa dnes človek stretne s takým ľudským,  ale  maximálne profesionálnym prístupom. Navyše mne ste pomohli aj v mojej veci, týkajúcej sa prenájmu bytu v Michalovciach. Bez Vás by to dopadlo asi veľmi zle.

Takže moja rada? Čokoľvek chcete riešiť ohľadom nehnuteľnosti, zverte túto prácu profesionálom!

Ľudovít Oláh (31)

klient KONEX REALITY