Zmena v živote

„Ani by som si nepomyslela, že sa niekedy opäť vrátim na dedinu“, začal sa náš rozhovor s pani Kolesárovou, ktorá si prostredníctvom našej kancelárie našla s rodinou nové, väčšie bývanie. Pani Kolesárová – 49 ročná matka troch detí je už aj početnou babičkou, má päť vnúčat. Pracuje v detskom domove neďaleko Michaloviec a pred časom sa s rodinou rozhodli využiť služby našej realitnej kancelárie.

 Ako dlho ste bývali v bytovke? Ako dieťa som vyrastala na dedine,  no po svadbe sme sa s  manželom presťahovali do družstevného bytu v Michalovciach. Tu začala história nášho bývania v bytovke.

Čo Vás viedlo k tomu, aby ste vyhľadali pomoc realitnej kancelárie? Máme tri deti, ktoré sú už odrastené, a dokonca som babičkou piatim vnúčatám. Teraz bývame v trojizbovom byte, ktorý nám už nestačí. Sme veľká rodina, naše deti u nás pebývajú aj s rodinami a chcela som im poskytnúť väčší priestor na oddych i deťom priestor na hranie. Preto sme s manželom uvažovali, že predáme byt a presťahujeme sa do rodinného domu, ktorý nám určite poskytne širšie možností využitia.

Na trhu je množstvo realitných kancelárií, ktoré by vám nehnuteľnosť mohli nájsť. Čo Vás viedlo k tomu, že ste oslovili práve nás, aby sme Vám pomohli s predajom bytu a následnou kúpou domu? Keď sme uvažovali o tom, ako postupovať, skúšali sme si byt predávať sami na internete, no efekt to nemalo. Uvedomili sme si, že takýmto inzerátom neoslovíme veľa ľudí, a tak sme sa rozhodli zveriť sa do rúk odborníkov.

Sme radi, že ste nás poctili prívlastkom „odborníci“... Áno, lebo keď sme sa v  tom čase rozhodovali, na koho sa obrátiť, tak sme sa pýtali známych, či majú niekoho na odporúčanie. Mnohokrát sa v ich slovách opakovalo meno KONEX, tiež kde sa len obzriem všade reklama KONEX, v novinách Vás vidím, na nástenkách v  meste, dokonca moja suseda u  Vás pracuje. Takže ten výber bol doslova jasný.

Za  ako  rýchlo  sa  podarilo  predať  Váš byt? Všetko sa to zbehlo tak rýchlo, pár obhliadok a  kupec už bol na svete. Neviem, či to vôbec  trvalo dva mesiace. My sme si pomedzi to už obzerali domy na predaj, ale čakali sme, kým budeme mať kupca na byt, aby sme si my mohli následne na to riešiť svoju domovú otázku.

Mali  ste  už  vtedy  predstavu,  kam  sa chcete presťahovať? Predstavu  sme  nemali.  Vedeli  sme  len, že chceme dom s minimálne štyrmi izbami, kuchyňou,  kúpeľňou,  pozemok,  aby  neboli mokré múry a pekné, čisté prostredie. Chceli sme vymeniť byt  za dom, takže cena bola v tom  prípade  jasne  stanovená.  Maklérka s nami chodila po obhliadkach rôznych domov, ale napokon sme sa predsa len vrátili k tomu prvému, ktorý podľa nás ponúkal najviac mož-ností:  krásny pozemok, ticho, autobusová zastávka, lekár, škola.

Ako sa Vám býva v novom dome? Dnes už bývame v novom dome, ktorý nám kompenzuje bývanie v bytovke. Kupovali sme dom v pôvodnom stave, stálo nás to nejaký ten mozoľ, no neľutujeme.  Keď si aj ráno dlhšie pospím, nevadí, stíham aj na autobus, keďže zastávku máme pri dome, pečivo na raňajky máme vždy čerstvé, lebo pekáreň je o pár domov ďalej, lekára sme zatiaľ nepotrebovali, ale do budúcna ho máme tiež po ruke. Našli ste nám, čo sme hľadali, a sme vám za to vďační. Sme radi i za toho právnika, čo ste nám zabezpečili, zmluvy a celý ten servis, lebo v dnešnej dobe sa človek práva neskúsený bojí toho, aby ho iný človek neobabral.

Čo na zmenu v bývaní hovorí Vaša rodina, Vaši známi? My sme tu všetci šťastní. Keď vidím zdravé vnúčatá voľne a radostne pobehovať po dome a po záhrade,  tak som šťastná a neľutujem toto rozhodnutie. Rodina to tiež prijala ako novú výzvu, ale dom sa páči všetkým, po prerábkach vyzerá skvele, takže keď sú oni spokojní, ja som tiež.  Jediné, čo mi je ľúto, sú bývalí susedia z bytovky. Spomínam na tie roky, ako nám deti vyrastali spolu, návštevy, debaty, brigády.  No pevne verím, že puto sa nepretrhne a v kontakte ostaneme i naďalej, hoci o pár kilometrov ďalej.

Jaroslava Kolesárová (49),

klientka KONEX REALITY